Om os

Flexisadler er en lille enkeltmandsvirksomhed, der forhandler bomløse og fleksible sadler, ergonomisk udstyr til hesten og funktionelt udstyr til rytteren.

Hovedvægten ligger på Baloun-sadler, Presteq-trenser og lækre grimer, samt især frakker og handsker til rytteren.

Baggrund:

I 2008 købte jeg en lusitano hjem fra Portugal. Den havde en ekstremt kort ryg og var meget følsom. Jeg havde i forvejen en islænder med en ekstremt bred ryg og store skuldre. Nok til dato den mest vandrette ryg, jeg har set på en hest. Vinklen på et evt. kopfjern ville være meget tæt på 180 grader – altså vandret.

Der begyndte mine egne sadeludfordringer og det blev hurtigt klart for mig, at almindelige bomsadler ikke var vejen frem. Jeg begyndte derfor at undersøge markedet for bomløse og fleksible sadler. Jeg nørdede i det længe og faldt på et tidspunkt over Hidalgo Sattel’s hjemmeside. Hun søgte forhandlere i hele Verden.

Da jeg ikke havde en masse penge at gøre godt med tænkte jeg, at det kunne være en fin måde at købe en billig sadel, som måske ovenikøbet kunne passe begge mine heste, og så kunne jeg bruge mine erfaringer fra bomløse markedet til gavn for andre.

Jeg brugte nu lang tid på at sætte mig ind i alt omkring sadler og sadeltilpasning. Ikke at jeg har et eksamensbevis. Men har virkelig brugt meget krudt på både den teoretiske del og især på at iagttage heste, og hvordan de bevæger sig med og uden sadel, og hvad der sker, når hesten bliver generet i sine bevægelser.

Siden har jeg fået flere sadler og er blevet meget klogere og har lært ufatteligt meget af de heste jeg har været ude at prøve sadler på, og af mine egne to heste, som til stadighed hjælper mig med at teste sadler, inden jeg sætter dem i handlen.

Der sker en stor udvikling indenfor sadelområdet i øjeblikket, og jeg forsøger at holde fingeren på pulsen, og vil også gerne omsætte mine erfaringer til den ultimative sadel…