Baloun

Baloun-sadlerne er let og smidig og smyger sig omkring hesten som en handske.
Sadlen placerer rytteren korrekt og meget tæt på hesten, og så passer den til langt de fleste heste, som jeg har prøvet dem på.

Hidalgo

Hidalgo-sadlerne er helt uden kopfjern, men bevarer faconen over manken pga den måde læderet er skåret og syet sammen.

 

FlexEE

FlexEE-sadlerne er lavet på en decideret læderbom. Altså en bom udformet i læder som hjertet i sadlens opbygning.

 

BUA

Se vores sadler

Pasning og pleje

Når du modtager nyt udstyr vil det indimellem være rart med en anvisning på, hvordan du plejer og vedligeholder det, så du kan have glæde af det i mange år.

Der findes et hav af plejemidler til læder på markedet og der er ofte delte meninger om, hvorvidt læder har bedst af olie eller læderfedt.

Når læderet er nyt vil det have godt af enten olie eller fedt inden du tager det i brug. Det gør læderet smidigt og mere modstandsdygtigt mod fugt og snavs. Jeg har fået lavet en rens og pleje i Flexisadlers eget navn. Helt enkelt og lavet af naturlige ingredienser. Det er dog udelukkende en smagssag, hvilket mærke man foretrækker 😉

Til sadler plejer jeg at bruge en smule fedt. Det fungerer også fint til at rense læderet, hvis det kun er let tilsmudset. Gnubber det helt enkelt på med den bløde side af en almindelig husholdningssvamp, lader det sidde et par timer og tørrer over med en blød klud inden jeg tager det i brug.

Har sadlen været i brug og er blevet meget beskidt er det en god ide at vaske med sadelsæbe eller læderrens og derefter give den fedt.

Er der ruskind på sadlen behandles det bedst med en nanospray/imprægnering som man fx bruger til ruskindssko. Det forsegler overfladen og smuds kan nemt børstes væk med en ren børste eller den bløde side af en svamp. man kan også børste det lidt med en gummibørste til ruskindssko, hvis det er blevet fladt at se på.

Trenser og stigremme har godt af rigelig indfedtning – evt. over flere gange, eller at ligge i olie til læderet er helt smidigt. Det er især vigtigt med stigremme, der nemt kan krakkelere i ombukket, hvis de ikke er gjort smidige før brug.

Ridestøvler kan plejes på mange måder. Spaniolerne bruger typisk niveacreme da de sammenligner læderet med huden på kroppen, men de kan også plejes med læderfedt, og har godt af en gang imprægnering for at klare det danske vejr.

Den lidt ru stribe, som de fleste spanske støvler har ned langs forsiden af støvlen opstår, når støvlerne indfedtes i forbindelse med produktionen. Den forsvinder med årene, når støvlerne er i brug og plejes.

Lammeskind på fx Equi-softgjorde kan vaskes i vaskemaskinen på uldprogram 30 grader med uldvaskemiddel.

Sadelunderlag fra Grandeur og Zar-Nor kan vaskes i vaskemaskine ved 40 grader – bare husk at tage eventuelle indlæg ud før vask.

Uld/lærredsunderlag fra Marjoman kan vaskes på uldprogram ved 40 grader – husk uldvaskemiddel til uld. Underlaget strækkes i facon mens det er vådt.

Uldfilt-underlag fra Marjoman kan ikke vaskes. De kan børstes og i værste fald måske renses.

Ridebukser kan vaskes ved 40 grader (modeller af bomuld, kan godt krybe en smule)